A Can Plantada convivim amb alguns animals de granja. No en són molts però si molt feliços, perquè són part de la nostra família i els cuidem com a tals.

A vegades, venen nens de visita a veure'ls. Aquí us ensenyem la visita que ens va fer l'Escola Bressol EL CARRILET de l'Ametlla del Vallès, el mes de juliol de l'any 2012.

Esperem que gaudiu tant com van gaudir els nens i nenes... i tota la nostra família d'animals de granja!
Hola!! Som el nens de l'Escola Bressol EL CARRILET de l'Ametlla del Vallès! Tenim l'escola molt aprop d'una casa molt maca on viuen molts animals i, com que la nostra profesora és amiga d'en Francesc, vam anar a visitar-lo. Ho vam passar molt bé ¡¡Moltes gràcies Francesc!!

Varem conèixer el ramat de cabretes que viu a Can Plantada, i els hi vam donar de menjar. Hi havia les cabres i les cabretes, que són les seves filles. També vam veure el pare dels cabrits, amb les banyes molt i molt llargues. Es diu BOC.

Les cabres criden molt quan tenen gana, però com que hi vam arribar al matí i els hi vam donar l'esmorzar, van callar ben aviat! Amb la boca plena no es pot dir BEEEEEEEEE!

Vam conèixer la família de gallines que viu al corral. Hi ha més d'un gall, pero només un d'ells viu amb les gallines per tal que no es barallin. Posen cada dia, i aquests s'han de collir, ja que sinó la gallina s'hi asseu a sobre tota l'estona, i al cap de 21 dies... neixen pollets!

A les aus de corral els encanta el gra, i el David ens en va donar perquè els hi tiressim. A les gallines els encanta picar-lo del terra! Rasquen amb les potes per a veure si surten cucs o herbes per a poder menjar. Els altres galls, que no viuen amb les gallines, conviuen amb una parella d'ànecs.

Vam poder conèixer a la Xula i la Diana. Són dues eugues, i són els animals més grossos que hi ha a Can Plantada. La Xula és molt més grossa que la Diana, perquè és una Bretona. La Diana, en canvi, és una Aca, i és més primeta. Són molt bones i s'estimen molt. Quan fa sol es posen a l'ombreta i es graten l'esquena l'una a l'altra. Això vol dir que són amigues.

També hi havia porquets. Quatre de petits i un de gran. Com que feia molta calor, es banyaven en un bassal de fang, doncs als porcs els agrada molt perquè se'ls enganxa a la pell i els protegeix del sol i dels insectes.

Les dues oques que hi ha són molt cridaneres quan veuen algú que no coneixen, i com que era la primera vegada que nosaltres hi anavem, no paraven de cridar!

Després de veure els animals varem anar a visitar l'hort. Vam poder veure com són les plantes que donen els fruits que mengem, i vam poder tocar-los i olorar-los: Tomàquets, cebes, enciams, esbergínies...

A l'hort de Can Plantada també hi vam trobar herbes aromàtiques. La farigola, el romaní, alfàbrega... i les vam olorar. Quina bona olor que fan i que diferents les unes de les altres!!

Vam estar tots molt atents a les explicacions del David, i ho vam passar d'allò més bé. Després, vam tornar a l'escola a dinar i a explicar-li als pares el dia tan bonic que vam passar.